Zwyntar

ZWYNTAR (Цвинтар) – український музичний гурт з Києва.

ZWYNTAR:

  • Стиль музики: справжній український рок
  • Перший альбом: "Останній герой" (2011)
  • Кількість учасників: 5
  • Рік створення: 2007
  • Фронтмен: Олег Собчук
  • Популярні пісні: «Курка», «Смерть у Києві», «Ангел»

Історія створення:

ZWYNTAR — український рок-гурт із Києва, створений у 2007 році. У складі колективу Олег Собчук (вокал), Олександр Піпа (барабани), Максим Бондаренко (гітара), Олександр Муренко (гітара) та Сергій Ланько (бас).

До першого релізу EP «Листопад» (2010) в основному виконували кавери на відомі пісні українських рок-зірок. Артисти не приховують того, що на їхню творчість вплинув Олег Скрипка й «ВВ», також на музикантів мали вплив гурт «Океан Ельзи» і Вій.

Після успіху «Листопада» запис 1-го альбому улюбленого гурту «Останній герой» виходить у лютому 2011 року. Платівка містить 11 треків, серед яких пісні «Цвинтар», «Листопад», «Останній герой» та «Адреналін». Їхні також можна було почути у фільмах «Межа» і «Ломбард».

2012 року музиканти видали другий альбом «2012», дуже схожий на попередній за стилем і тематикою. Але саме він приніс гуртові популярність, адже вийшов у непростий для країни час, коли жителі України чекали на кінець світу.

2013 року ZWYNTAR відвідали 10 міст України з акустичним туром і дали два сольних концерти в Одесі та Києві.

2014 року учасники виступили на фестивалях «Файне місто» в Тернополі й «Atlas Weekend» у Києві. Також ZWYNTAR відіграли один із головних концертів на фестивалі «Україна, пісня».

2015 року вийшов сингл «Ангел» й почався об'їзд міст України в рамках туру «Новий час».

2016 року гурт випустив альбом «ANTHOLOGY:10 ROCK STARS», що приурочений до святкування 10-ї річниці від дня створення колективу. До платівки увійшли 10 пісень, написаних на поезію українських письменників. Їх виконали по черзі 10 вокалістів українських гуртів. Свою пісню виконав і Олег Собчук. Це був трек «Сад божественних пісень».

2017 року вийшов новий альбом «Z», що складається з 11 композицій, серед яких хіти «Курка» та «Смерть у Києві».

2018 року колектив випустив ще один сингл «Я йду». Влітку того ж року виступила на фестивалі України «ZaxidFest».

2019 року побачив світ альбом «V», що складався з 12 композицій.

2020 року, під час пандемії COVID-19, в історії колективу відбулися зміни і він був змушений переформатуватися у гурт ZWYNTAR Acoustic. Була випущена концертна версія альбому «V».

Дискографія:

  • Останній герой (2011)
  • 2012 (2012)
  • ANTHOLOGY:10 ROCK STARS (2016)
  • Z (2017)
  • V (2019)

Нагороди та номінації:

  • Лауреати Премії YUNA-2017 у номінації «Рок-гурт року».
  • Номінанти премії YUNA-2019 у номінації «Рок-гурт року».

Склад групи:

  • Олег Собчук — вокал
  • Олександр Піпа — барабани
  • Максим Бондаренко — гітара
  • Олександр Муренко — гітара
  • Сергій Ланько — бас

Висновок:

ZWYNTAR — один із найпопулярніших українських рок-гуртів. Їхня музика сподобається любителям тяжкого року та альтернативного року.

5 найпоширеніших питань про гурт ZWYNTAR:

  1. Якого року був створений гурт ZWYNTAR?
  2. Хто є фронтменом гурту ZWYNTAR?
  3. Які найпопулярніші пісні гурту ZWYNTAR?
  4. Скільки альбомів випустив гурт ZWYNTAR?
  5. Які нагороди та номінації отримував гурт ZWYNTAR?

Тоже интересно